Unless_png

Unless is een apolitiek en niet-confessioneel vereniging zonder winstoogmerk gewijd aan het helpen van de armen en daklozen in Brussel met het aanbieden van voedsel en andere basisbehoeften.

In deze wereld waar mensen meer en meer geïsoleerd zijn, is het onze wens om via eenvoudige daden van vriendelijkheid naar anderen uit te reiken en verbindingen te creëren. Daartoe besteden we ook een groot deel van ons tijd aan het luisteren naar onze vrienden op de straten en ze te leren kennen.

“UNLESS someone like you cares a whole awful lot, nothing is going to get better. It’s not.” – Dr. Seuss, The Lorax


Projecten

We werken met toegewijde vrijwilligers om onze vrienden op straat te helpen...
Doe mee met ons!

Food4Friends

In onze keuken, bereiden we drie keer per week warme maaltijden voor 100-150 daklozen. Deze maaltijden worden aan het Centraal Station met onze Food Truck bediend.

Met deze dagelijks afspraken kunnen mensen elkaar ontmoeten en hun ervaringen en verhalen delen. Deze bijeenkomsten helpen ons om hun behoeften te begrijpen en als het nodig is om hen naar meer gespecialiseerde organisaties te sturen.

Dankzij dit regelmatig contact met onze vrienden in de straat, kunnen we naar hun luisteren, steunen. We denken dat dit een reële impact heeft in de preventie van depressie, kleine criminaliteit, enz.

Woord lid van ons Facebook groep hier

SoFresh & SoClean

Iedereen heeft het recht om schoon te zijn. Dit is vaak erg moeilijk voor daklozen.

Wij hebben 2 douches, 2 wasmachines, 2 drogers, een toilet en een wastafel dat onze vrienden in de straat op basis van een rooster kunnen gebruiken.


Help Ons?

1. Doe een Gift

Elke gift is aftrekbaar van 40€ vanaf per jaar.

We hebben per maand 5000€ nodig om onze activiteiten voort te zetten. Dit is gelijk aan 500 doorlopende opdrachten van 10€ per maand... Word één van de 500! We rekenen op uw steun en vrijgevigheid! ?

Bankgegevens:

Unless ASBL (Avenue des Combattants 70, 5030 Gembloux, België)

IBAN: BE79 0689 0578 6633

Belfius (Avenue de la Faculté d’Agronomie 12, 5030 Gembloux, België)

Elke stukje telt en kan onze vrienden helpen. 100% van uw schenking is aan ons project toegewezen. Hier zijn enkele voorbeelden wat we kunnen kopen van uw bijdragen:

  • 3€ voor een warme maaltijd voor één persoon (Wij bedienen 200 personen elke keer)
  • 5€ voor 10 paar sokken
  • 15€ voor een slaapzak of een paar schoenen

U kunt een eenmalige donatie doen of een doorlopende opdracht. Terugkerende donaties zijn de beste manier om ons met een voortdurende ondersteuning te voorzien (5€, 10€, 25€, 100€, 250€ … per maand).

Belastingaftrek :

U heeft recht op een fiscaal attest indien u per jaar in het totaal minimum 40€ doneert. U ontvangt dit attest in de loop van het volgende jaar. De belastingaftrek bedraagt 60% van het bedrag van uw gift.

Als u al donaties aan Unless in 2019 heeft gedaan of wanneer u besluit dit te doen, geeft ons dan de volgende informatie via michelle@unls.be of in communicatie van uw overdracht:

  • Naam en achternaam
  • Volledige post adres
  • Nationaal registratienummer
  • Bedrijfsnummer voor rechtspersonen en bedrijven

Paypal: Klik hier om via Paypal te schenken

Donaties via Payal zijn ook aftrekbaar. Paypal heft echter een bepaalde marge op voor deze donaties en deze marge is niet aftrekbaar. We raden u aan donaties rechtstreeks op de rekening van Unless ASBL te doen die volledig aftrekbaar zijn.


2. Eten

We hebben onderstaande vooral nodig.
Als u ons kunt helpen, neem contact op met michelle@unls.be om de levering te organiseren.


3. Fondsenwerving Event

Als u graag een fundraising evenement wilt organiseren (concerten, feesten, maaltijden, tentoonstellingen, bier of wijn proeven, marathon, uitdagingen, …), neem gerust contact met ons op. Wij kunnen jullie helpen en documentatie hiervoor voorzien.

Dinner4Friends

U kunt ook op een kleinere schaal helpen

Plan een maandelijks samenkomen met 5-10 vrienden. Elke maand kiest een vriend om een leuke en goedkope maaltijd te voorzien

  • Laat iedereen 5 à 10 € tot Unless bijdragen
  • Maak een foto met iedereen en stuur het naar ons om op ons pagina te plaatsen

Dit is een leuke manier om met vrienden in contact te blijven, evenals 25€ tot 100€ aan Unless te schenken!!! Sta je niet graag in de keuken? Wat denk je van Drinks4Friends?


4. Vrijwilliger

Als u wilt onze vrienden rechtstreeks helpen of voor een fundraising evenement een handje helpen, neem dan contact met ons op via michelle@unls.be

Klik hier voor de Unless Vrijwilligersregels


Contacteer ons

Ben jij geïnteresseerd in ons project? Wil je meer weten?
Wil je ons helpen?

Neem contact op met ons via michelle@unls.be

Schrijf in voor onze newsletter